Hvordan står det norske arbeidslivet seg i møte med EØS-avtalen? Hva er alternativene til EØS-avtalen for Norge? Hva kan vi lære av Sveits og Brexit?
Sosial dumping og arbeidslivskriminalitet bidro til at EØS-avtalen var et hett tema på Fellesforbundets landsmøte for 5 år siden. Det var en nervepirrende tid i fagbevegelsen. På dette webinaret får du møte aktørene som stod midt i dramaet.
Fellesforbundets landsmøte vedtok å kreve en offentlig utredning av EØS-avtalen. Og det er nettopp denne utredninga denne sendinga handler om.
Webinaret har med de viktigste stemmene fra fagbevegelsen; EØS-utredningens leder Line Eldring, og 2. nestleder i LO, Steinar Krogstad, samt et blikk utenfra fra kommentator Kjetil Wiedswang i Dagens Næringsliv.
Hvordan står det norske arbeidslivet seg i møte med EØS-avtalen? Når fagbevegelsen debatterer EØS-avtalen er det som oftest med utgangspunkt i arbeidslivspolitikken. Hva er det EØS-utredningen foreslår av tiltak som er viktig for fagbevegelsen?
Line Eldring har bakgrunn som arbeidslivsforsker og er leder av Samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet.
I to år ledet hun EØS-utredningen. Her forteller hun hva de fant ut:
Steinar Krogstad var i ledelsen i Fellesforbundet da det altså ble flertall for utredning og ikke utmelding av EØS. Nå er han 2. nestleder i LO.
Her forteller Krogstad om hva LO ønsker skal komme ut av EØS-utredningen:
EØS-utredningens viktigste funn er at det eneste gode alternativet til EØS-avtalen er EU-medlemskap, mener Kjetil Wiedswang, kommentator i Dagens Næringsliv.
Denne panelsamtalen handler om alternativene til EØS. Vi ser på erfaringene til Storbritannia etter Brexit, og erfaringene til Sveits.
Vi går også tilbake til den nervepirrende tida for 5 år siden, da Fellesforbundet vedtok å kreve en utredning av EØS.
Telefon: +4792296307
E-post: linda.reinholdtsen@lo.no