Landsorganisasjonen i Norge

Internasjonal konferanse: Fra Russland til Qatar

-
Oslo Kongressenter, Folkets hus. Sal Forum

LO inviterer til internasjonal konferanse fredag 12. oktober i Oslo Kongressenter. Fotball-VM 2018 fant sted i Russland. Rapporter fra menneskerettsorganisasjoner og fagbevegelsen viser at fotballen har en mørk skyggeside.

Under konstruksjonene av stadionene var det hardt press på arbeidstakerrettigheter, bygningsarbeidere jobbet under kummerlige forhold, flere ble skadet og menneskeliv gikk tapt.

Det er nå fire år til fotball-VM i Qatar. Her har allerede over tusen arbeidere mistet livet. Hva har blitt gjort og hvordan kan vi unngå flere ulykker og å miste flere liv?

  • Jin-Sook Lee, Global Sports Campaign director fra Building and Wood Workers’ International (BWI), vil innlede om erfaringer fra Russland og Qatar og veien frem til 2022.
  • Houtan Homayounpour, Chief Technical Advisor fra ILOs Qatar-kontor, informerer om ILOs treårige prosjekt med Qatars myndigheter.

Paneldebatt: Har norske aktører påvirkningskraft og innflytelse i forhold til FIFA og arbeidsforholdene i vertsnasjoner? Og hva er medienes rolle utover å sende fra fotballkampene?

Det er begrenset med plass. Første mann til mølla. Påmelding til LOs internasjonale avdeling ved Brita Hemer Martin: brita.hemer.martin@lo.no.

Konferanseprogram

Velkommen til spennende konferanse og faglig påfyll!